Raiffeisen Bank виходить з Білорусі: у чому причина

Raiffeisen Bank виходить з Білорусі: у чому причина

Австрійська банківська група Raiffeisen Bank International вирішила покинути Білорусь. Компанія уклала угоду з інвестором з Об'єднаних Арабських Еміратів про продаж своєї частки у білоруському Пріорбанку.

Про це йдеться у повідомленні банку.

Raiffeisen Bank International продає Soven 1 Holding Limited 87,74% своєї частки в Пріорбанку та його дочірніх компаніях.

Ця угода дозволить RBI вийти з білоруського ринку, спростивши свою операційну діяльність у відповідності до стратегії зниження ризиків у Східній Європі.

Завершення угоди, яка ще має бути схвалена регуляторами, планується на четвертий квартал 2024 року.

RBI прогнозує, що угода може призвести до збитків у розмірі близько 300 млн євро через різницю між продажною ціною та балансовою вартістю Пріорбанку.

При закритті угоди очікується негативний вплив на консолідований прибуток групи на рівні 500 млн євро, але це не вплине на нормативний капітал і показники достатності капіталу RBI.

Пріорбанк функціонує в Білорусі з 1989 року, а з 2003 року є частиною групи RBI, будучи одним з найбільших банків країни за активами.

Нагадаємо, у березні цього року в Raiffeisen Bank заявили, що досі не визначилися з виходом з рф. З того часу ситуація не змінилася. Попри це, у Raiffeisen Bank запевняють, що протягом 2023 фінансового року робили усе для зменшення свого російського бізнесу.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Урсула фон дер Ляєн заявила, що Єврокомісія надасть Україні кредит у розмірі 35 мільярдів євро.

Головне