Радіти зарано: в Укренерго пояснили, чому в Україні почали рідше вимикати світло

Радіти зарано: в Укренерго пояснили, чому в Україні почали рідше вимикати світло

В Україні покращилася ситуація за світлом, відновлення пошкодженої інфраструктури відбувається рекордними темпами. Про це в ефірі телеканалу "Ми-Україна" заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

При цьому він закликав українців рано не радіти, адже подекуди ситуація залишається доволі складною.

"Ще нам рано радіти. Ще на енергетичному фронті остаточна перемога не здобута. Розуміємо, що можуть бути в подальшому обстріли енергосистеми, але дійсно, ситуація покращилася в останні дні", - наголосив Кудрицький.

Також він додав:

"Сьогодні ми також не доводили ліміти споживання до областей, адже загалом немає дефіциту потужностей. Але в нас є деякі регіони, де розбиті мережі, і там просто неможливо доставити 100% електроенергії, яка необхідна споживачам в цих місцях. Тому займаємося паралельно відновленням енергомереж, щоб такі слабкі місця усунути", - розповів голова правління "Укренерго".

За його словами, українські енергетики відновлюють пошкоджену інфраструктуру рекордними темпами.

"Відновлення йде рекордними темпами зараз, яких ніхто не очікував", - наголосив Володимир Кудрицький.

Нагадаємо, під час останньої ракетної атаки рф 10 лютого було зафіксовано влучання по енергооб’єктах у шести областях України. Через це в регіонах запровадили аварійні відключення світла. 

Як повідомляли "Ми-Україна", російське окупаційне військо знищило на Львівщині практично усі електропідстанції. Ситуація зі світлом у Льові та області хоч і є дуже складною, та промисловість і критична інфраструктура продовжують працювати. 

Головне