Рада звернулася в парламент Польщі щодо затримання журналістів УП

Рада звернулася в парламент Польщі щодо затримання журналістів УП

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова офіційно звернувся до профільних комісій Сейму і Сенату Польщі з проханням поцікавитися причиною затримання на кордоні журналістів "Української правди".

Про це повідомив очільник комітету Верховної Ради з питань свободи слова. В цьому зверненні українські нардепи цікавляться причиною затримання на кордоні журналістів і просять взяти це питання під парламентський контроль.

"Ми чекали на реакцію від польської сторони, але її немає. Тому, за рішенням Комітету як його голова, направив офіційний лист до профільних комісій Сенату та Сейму Польщі, аби дізнатися офіційну причину таких дій поліцейських. Я вважаю, що в Польщі мають взяти це питання на парламентський контроль", – заявив Ярослав Юрчишин.

Нагадаємо, протягом доби 6 березня ворог намагався 20 разів атакувати позиції Сил оборони на Авдіївському напрямку. Про це повідомили у Генштабі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, мілей стане першим лідером Латинської Америки, який приїде в Україну з початку повномасштабного вторгнення рф. Про це повідомило видання Infobae.

Сам візит призначений на червень і має стати першим візитом лідера латиноамериканської країни в Україну з часу повномасштабного вторгнення росії.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.