Рада ухвалила введення відповідальності за неналежне утримання цивільних укриттів

Рада ухвалила введення відповідальності за неналежне утримання цивільних укриттів

Верховна Рада проголосувала у першому читанні за законопроєкт, який запроваджує відповідальність за неналежне утримання цивільних укриттів, встановивши штрафні санкції. Про це повідомили у Верховній Раді.

Запровадять відповідальність за неналежне утримання й експлуатацію цивільних укриттів і об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту.

Документ встановлює адміністративну відповідальність за порушення вимог утримання укриттів, перешкоджання роботі перевіряючим або перешкоджання самим перевіркам.

Кримінальна відповідальність загрожує утримувачам і відповідальним за укриття, якщо порушення вимог утримання та експлуатації призвели до загибелі людини/людей або інших тяжких наслідків.

Держслужбі з надзвичайних ситуацій пропонують надати право складати постанови за вказані порушення.

Нагадаємо, росія блокує обміни полоненими та відмовляється повертати в Україну тіла загиблих захисників. Про це повідомив керівник Секретаріату Координаційного штабу Богдан Охріменко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Верховна Рада на своєму засіданні у повторному другому читанні не проголосувала за закон щодо адміністративної відповідальності за порушення комендантської години та повністю його відхилила. Про це повідомив нардеп від фракції "Голос" Ярослав Железняк.

Головне