Рада схвалила участь України у програмі ЄС з боротьби з шахрайством

Рада схвалила участь України у програмі ЄС з боротьби з шахрайством

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським Союзом щодо участі в програмі ЄС з боротьби із шахрайством. Про це повідомило Міністерство фінансів України.

Згідно з інформацією, цей законопроєкт підпише президент Володимир Зеленський, що зробить Україну першою країною, яка не є членом ЄС, але офіційно приєдналася до програми.

Раніше ратифікацію Угоди підписали міністр фінансів України Сергій Марченко та єврокомісар з питань бюджету та адміністрування Йоханнес Хан.

"Із кожним днем Україна стає все ближчою до членства в ЄС. Приєднання до Програми щодо боротьби із шахрайством є ще одним важливим кроком для зміцнення співпраці з Європейським Союзом, а також побудови надійних та прозорих відносин", — прокоментував тоді це підписання міністр Марченко.

Нагадаємо, парламент затвердив ратифікацію Статуту Міжнародного кримінального суду (МКС), відомого також як Римський статут. За документ проголосували 281 народний депутат. Про це повідомив народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українські захисники за допомогою систем HIMARS знищують мости та понтони росіян у Курській області. Про це повідомляє ССО ЗСУ.

Головне