Рада ЄС затвердила новий режим санкцій проти гібридних загроз з боку росії

Рада ЄС затвердила новий режим санкцій проти гібридних загроз з боку росії

Рада ЄС затвердила нові рамки для санкцій проти дестабілізуючих дій росії за кордоном. Обмеження дозволять переслідувати осіб та організації, які підривають безпеку і суверенітет ЄС.

Про це повідомляє пресслужба Ради ЄС.

Нові заходи спрямовані на боротьбу з гібридними загрозами, включаючи втручання у виборчі процеси, саботаж критично важливої інфраструктури, поширення дезінформації та кібератаки. Також до списку загроз входять маніпуляції з міграційними потоками та інші дестабілізуючі дії, що посилилися в останній час на території Європи.

Ці заходи передбачають заморожування активів і заборону на співпрацю з громадянами і компаніями ЄС. Фізичним особам, які потраплять до списку, буде заборонено в'їзд на територію Євросоюзу.

Рішення ухвалено на основі пропозиції Верховного представника із закордонних справ Жозепа Борреля і є відповіддю на зростаючі гібридні операції росії в Європі. Новий механізм дозволить ЄС ефективно реагувати на різноманітні загрози, які підривають основи демократії та безпеки на континенті.

Нагадаємо, Португалія повністю підтримує євроінтеграційних прагнення України та готова надавати всебічну допомогу Києву на шляху до членства у Європейському Союзі.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Словаччина не перешкоджатиме членству України у Європейському Союзі. Однак щодо вступу України в НАТО позиція країни дещо інша, наголосив словацький прем'єр-міністр Роберт Фіцо після перемовин з очільником українського уряду Денисом Шмигалем.

Головне