Рада ЄС схвалила додаткове фінансування на тренування ЗСУ

Рада ЄС схвалила додаткове фінансування на тренування ЗСУ

Рада Європейського Союзу у вівторок, 28 листопада, схвалила додаткове фінансування на тренування бійців Збройних сил України в рамках EUMAM Ukraine - Місії військової допомоги Євросоюзу на підтримку України.

Про це йдеться в пресрелізі Ради ЄС. Як зазначається, кошти надійдуть через Європейський фонд миру (EPF). Сума підтримки збільшена на 194 млн євро і становить 255 млн євро.

Метою відповідного рішення є продовження підтримки EUMAM у розбудові потенціалу українських військ, які виходять з потреб України та враховують збільшення обсягу та складності навчальної програми. Така підтримка буде продовжувати сприяти широкомасштабній підготовці особового складу Збройних сил України та дозволить країнам-членам Євросоюзу забезпечити необхідне навчальне обладнання.

При цьому вже понад 34 тис. українських солдатів пройшли підготовку EUMAM з початку місії у жовтні 2022 року. Ця місія є прямою відповіддю на прохання України про підтримку, адресований Високому представнику, і забезпечує індивідуальну, колективну та спеціалізовану підготовку Збройних Сил України, а також координацію та синхронізацію діяльності держав-членів із проведення підготовки.

Крім того, у листі в серпні цього року українська влада назвала важливим внесок EUMAM Ukraine. Вона звернулась з проханням про розширення навчання EUMAM Ukraine для підрозділів Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Національної поліції та Служби безпеки України.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, уряд Данії погодив збільшити фінансову допомогу на 308 млн євро у 2023 році та на 3,15 млрд євро на 2025-2027 роки.

Головне