Рада ЄС продовжила тимчасовий захист для українських біженців до березня 2026 року

Рада ЄС продовжила тимчасовий захист для українських біженців до березня 2026 року

Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про продовження тимчасового захисту до 4 березня 2026 року для понад 4 мільйонів українських біженців, які залишили Україну через повномасштабне вторгнення. Про це повідомили на сайті Ради ЄС.

"День за днем ​​росія тероризує український народ своєю бомбардувальною війною. Це небезпечні обставини. Ті, хто втік від російської агресії, можуть і надалі розраховувати на нашу солідарність", — заявила державна секретарка Бельгії з питань притулку та міграції Ніколь де Мур.

Ухвалене сьогодні рішення про продовження не змінює рішення від березня 2022 року щодо категорій осіб, на яких поширюється тимчасовий захист.

Ці права включають:

  • проживання;
  • доступ до ринку праці та житла;
  • медичну допомогу;
  • соціальну допомогу;
  • доступ до освіти для дітей.

Нагадаємо, офіс генерального прокурора погодив клопотання щодо обрання народному депутату Миколі Тищенку запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Про це повідомила прес-служба ОГП.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Люксембурзі офіційно розпочинаються переговори про вступ України та Молдови до Європейського союзу. Про це повідомила Урсула фон дер Ляєн.

Головне