Рада ЄС підтримала продовження тимчасового захисту для українців у Євросоюзі

Рада ЄС підтримала продовження тимчасового захисту для українців у Євросоюзі

Рада Європейського Союзу схвалила продовження тимчасового захисту для українських біженців, ідеться в заяві на сайті Ради Європейського Союзу. Про це повідомили на сайті Ради Європейського Союзу.

"Поки на Україну падають бомби, ситуація там небезпечна. Сьогодні міністри знову продемонстрували солідарність і вирішили, що вони продовжуватимуть пропонувати захист українському народу в ЄС", – сказала державна секретарка Бельгії з питань притулку та міграції Ніколь де Мур.

Механізм тимчасового захисту було запущено 4 березня 2022 року. Він мав діяти до 4 березня 2025 року.

Продовження не змінює рішення від березня 2022 року щодо категорій осіб, на яких поширюється тимчасовий захист.

"Пропозиція щодо подальшого продовження тимчасового захисту до 4 березня 2026 року відбувається в контексті нестабільності ситуації в Україні", – зауважили в Раді Євросоюзу.

Нагадаємо, в Україні ліквідували вісім проросійських організацій, які готували державний переворот в Україні у 2022 році, їх координував екснардеп Віктор Медведчук. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Цих громадських організацій планували держпереворот, сподіваючись допомогти рф захопити Київ, а згодом і всю територію України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, окупанти дедалі більше систем ППО стягують на територію поки що окупованого Криму. Зокрема на півострові вони розмістили і новітній комплекс С-500. Більше про цю систему і чого від неї очікувати в ефірі "Ми-Україна" розповів експерт з авіації Анатолій Храпчинський.

Головне