Рада ЄС обговорить посилення воєнного потенціалу України, - Боррель

Рада ЄС обговорить посилення воєнного потенціалу України, - Боррель

На наступному засіданні Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу буде розглядатися питання щодо посилення воєнного потенціалу України.

Про це повідомив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель у Х (Twitter).

Він зауважив, що 8 грудня російські терористи здійснили найбільшу ракетну атаку на Україну за останні два місяці. У зв'язку з цим він закликав до посилення Збройних сил, зокрема систем протиповітряної оборони.

Додатково Боррель висловив намір обговорити наступні кроки ЄС у сфері безпеки та розглянути пропозиції щодо збільшення внеску Євросоюзу у зміцнення військового потенціалу України на майбутньому засіданні.

Нагадаємо, приблизно о 6 ранку 8 грудня російські окупанти завдали удару з стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, використовуючи крилаті ракети Х-101/Х-555. Загалом противник використав сім літаків, які, за попередніми даними, запустили 19 крилатих ракет повітряного базування.

Частина цих ракет була спрямована на об'єкти інфраструктури у Дніпропетровській області. Деякі з них, досягнувши Дніпра, змінили курс і рушили в напрямку Києва.

Система протиповітряної оборони зуміла знищити 14 з 19 крилатих ракет Х-101/Х-555.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, в Німеччині закликали ретельно перевіряти спортсменів рф і Білорусі перед допуском на Олімпіаду.

Головне