Рада дозволила іноземцям вступати до лав ЗСУ та обіймати офіцерські посади

Рада дозволила іноземцям вступати до лав ЗСУ та обіймати офіцерські посади

Верховна Рада 10 жовтня прийняла урядовий законопроєкт №12023, який дозволяє іноземцям і особам без громадянства України проходити військову службу за контрактом у Збройних Силах України, Державній спеціальній службі транспорту та Національній гвардії.

Про це повідомляють народні депутати з зали парламенту.

Ухвалений парламентом законопроєкт передбачає можливість іноземцям проходити військову службу на посадах як рядового, сержантського і старшинського, так і офіцерського складу в ЗСУ, Державній спеціальній службі транспорту та Національній гвардії України.

Крім того, законопроєкт:

  • передбачає створення Центру рекрутингу іноземців;
  • проведення заходів спеціальної перевірки іноземців та осіб без громадянства;
  • врегульовує питання в’їзду-виїзду іноземців в\з України;
  • дозволить іноземцям та особам без громадянства проходити військову службу у розвідоргані Міноборони.

Необхідність удосконалення законодавства виникла через ситуацію на лінії фронту, яка потребує збільшення мобілізаційних ресурсів, та через складну ситуацію з офіцерським кадровим складом.

“У нас зараз складна ситуація саме з офіцерським кадровим складом. Водночас у нас є військовослужбовці з інших країн, які проходили службу, мають офіцерські звання і готові долучитися до лав ЗСУ”, - пояснив народний депутат Єгор Чернєв.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Верховна Рада України підтримала законопроєкт №11416-д, який передбачає суттєві зміни в системі оподаткування країни. За ухвалення документа проголосували 247 народних депутатів.

Головне