QR-код в "Резерв+" зʼявився не у всіх зареєстрованих: у МО пояснили чому

QR-код в

У застосунку "Резерв+" сьогодні, 18 червня, з'явився QR-код. Це означає, що електронний військово-обліковий документ отримав таку ж юридичну силу, як і паперовий. 

Заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко пояснила, що ця функція запускається декількома хвилями.

"Абсолютно всі отримають доступ до можливості генерації цього документа...Ми бачимо статистику. Успішно завантажили вже електронний військово-обліковий документ 62 тисячі користувачів. Це дуже великий попит", – пояснила вона.

В Міноборони також повідомляли, що зчитувати QR-код будуть через застосунок, жодне додаткове обладнання для цього не знадобиться. Завдяки скануванню цього коду представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про статус військовозобов'язаного, призовника або резервіста.

Нагадаємо, уряд Угорщини видав указ, згідно з якими громадяни України зможуть отримати посвідку на проживання навіть з протермінованим паспортом. Про це повідомили в указі угорського уряду. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, британські науковці з Кардіффського університету виявили сигнал, який може допомогти розгадати таємницю зниклого рейсу MH370 авіакомпанії Malaysia Airlines.

Головне