Пєсков не зʼявляється на публіці вже три тижні: росЗМІ стурбовані

Пєсков не зʼявляється на публіці вже три тижні: росЗМІ стурбовані

Прессекретар російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков не зʼявляється на публіці вже приблизно три тижні.

Про це повідомило російське видання Brief. Як зазначається, останній брифінг для журналістів речник глави Кремля провів у п'ятницю, 4 серпня.

"За два дні вийшла публікація The New York Times, у якій наводили слова Пєскова про те, що "наші президентські вибори це не справжня демократія, а дорога бюрократія". Відтоді Пєскова більше не чути", – йдеться в повідомленні видання.

Крім того, видання зазначило, що російський політичний режим "непомітно, але ґрунтовно" перейняв азійські традиції. Там "посадовці зникають на якийсь час".

"Дуже характерний сценарій для Північної Кореї, М'янми і Китаю. Пост начебто зайнятий, а людини немає. Ось тепер і історія з Пєсковим. Хоча ми впевнені, що Дмитро Сергійович у тривалій відпустці перебуває. На Байкалі", – пишуть журналісти.

Водночас у матеріалі "Вічна війна Путіна", який опублікували 6 серпня в газеті The New York Times, наводили твердження Пєскова про те, що Путіна переоберуть 2024 року з результатом більш ніж 90% голосів.

Того ж дня прессекретар російського президента заявив ЗМІ, що американський журналіст неправильно передав його слова. Він начебто мав на увазі не конкретний показник голосування, а те, що "рівень консолідації суспільства навколо президента безпрецедентний абсолютно".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російська влада відчуває сильний тиск через постійні атаки дронів. Зокрема, керівники Повітряно-космічних сил рф перебувають під тиском щодо покращення ППО над західною частиною країни.

Головне