Путіну не потрібен мир, – Зеленський про "компроміс з рф"

Путіну не потрібен мир, – Зеленський про

Президент України Володимир Зеленський розповів, що російському президенту Володимиру Путіну не потрібен мир, тож і ймовірність будь-яких компромісів чи переговорів виключена.

Про це він заявив в інтервʼю представникам латиноамериканських ЗМІ в Буенос-Айресі (Аргентина). За його словами Путін миру в цій війні не хоче.

"Коли ми хочемо вирішити якусь проблему, ми повинні зрозуміти, що це потрібно всім сторонам. Ми хочемо закінчити війну", - наголосив Володимир Зеленський.

Глава держави також зазначив, що не уявляє переговорів з президентом країни-агресорки чи його спільниками щодо людей, які проживають на тимчасово окупованих територіях України.

"Як я можу домовлятися з Путіним? Давайте на секунду забудемо, що він вбивця. З російською стороною. Як я можу домовлятися з ним про людей, які знаходяться в якихось містечках-селищах, яких окупували, які там живуть? І тут сідають двоє людей чи дві команди і кажуть: хай вони твої. Хто ми такі, щоб вирішувати де людині жити, ким бути, якою мовою говорити, який прапор поважати?" - пояснив президент України.

За Конституцією, як повідомив Зеленський, він має захищати права і свободи людей, а також допомогти і звільнити їх від російських окупантів. Поруч з ним повинні бути люди, які готові взяти у руки зброю та допомагати.

"Хтось хоче вмирати? Ні, бо всі живі люди. Однак ця людина (Володимир Путін, - ред.) не хоче ніякого діалогу. Він не хоче зупиняти війну. Для нього наразі зупинити війну - це два слова по телефону", - додав глава держави.

Путін має наказати своїм військам покинути територію України. Після цього можна очікувати на певні дипломатичні кроки без зброї. Проте російський диктатор не зацікавлений у цьому.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський заявив, що росія завжди прямо чи опосередковано дотична до всіх конфліктів, які наразі відбуваються у різних країнах світу.

Головне