Путін вперше прокоментував присутність солдатів КНДР в росії

Путін вперше прокоментував присутність солдатів КНДР в росії

Російський диктатор Володимир Путін вперше прокоментував інформацію щодо присутності північнокорейських військ в рф, заявивши, що військові відносини між двома країнами є "їхньою справою". Коментар очільника Кремля пролунав після саміту БРІКС у Казані 24 жовтня, пише Bloomberg.

Видання наголошує, що від прямої відповіді на запитання щодо відправки Північною Кореєю свої бійців в рф для участи у війні проти України Путін уникнув. 

У своїй відповіді він послався на "статтю 4"  угоди про стратегічне партнерство з КНДР, яку рф вже ратифікувала.

Згідно з оборонною угодою, підписаною Путіним та Кім Чен Ином у червні, обидві країни зобов'язались надавати військову та іншу допомогу у разі нападу на одну з них. Під час першого за 24 роки візиту Путіна до Пхеньяна, Кім пообіцяв "беззастережну підтримку" рф у війні проти України.

"Нам потрібно провести відповідні переговори щодо реалізації цієї статті 4, але ми перебуваємо в контакті з нашими корейськими друзями", - заявив Путін, не вдаючись у подробиці.

Нагадаємо, Південна Корея, США та НАТО підтвердили, що КНДР вже відправляє війська в рф. Очільник Пентагону Ллойд Остін назвав "дуже серйозною" імовірність їх участі в бойових діях в Україні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, українська воєнна розвідка повідомила, що перші підрозділи північнокорейських військ вже пройшли навчання в рф та прибули до зони бойових дій, зокрема в Курську область, де Сили оборони тримають під контролем частину прикордонної території.

 

Головне