Путін відвідає Китай вперше після видачі ордера на його арешт

Путін відвідає Китай вперше після видачі ордера на його арешт

Президент країни-агресора рф Володимир Путін погодився відвідати Китай – цей вояж стане його першою поїздкою за кордон після видачі Міжнародним кримінальним судом ордера на його арешт.

Про це  пише агентство Bloomberg з посиланням на джерела.

Кремль готує візит Путіна до Китаю на форум “Один пояс, один шлях” у жовтні, за словами трьох людей, ознайомлених із цим питанням.

Російський диктатор прийняв запрошення глави Китаю Сі Цзіньпіна взяти участь у заході, повідомило одне із джерел.

За словами двох співрозмовників, президент рф готовий відвідувати лише ті країни, де його спецслужби можуть повністю гарантувати його безпеку, і Китай є одним із таких місць.

Китай вважає, що Міжнародний кримінальний суд, який видав ордер на арешт президента рф, має зайняти “справедливу позицію”, про це заявив офіційний представник МЗС КНР Ван Веньбінь у березні 2023 року.

За словами речника, суд має “дотримуватися об’єктивної та неупередженої позиції” і “поважати імунітет глав держав щодо юрисдикції відповідно до міжнародного права”.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, окупантам суттєво бракує снарядів та техніки на лівому березі. Як пояснила керівниця Об’єднаного пресцентру Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк, це явище виникло через успішну бойову роботу Сил оборони України.

“На лівому березі ворог відчуває суттєву нестачу снарядів і техніки, оновлення якої потребує, звісно, у зв’язку з нашою бойовою роботою Ми продовжуємо нашу контрбатарейну боротьбу і зачищаємо позиції ворога а лівому березі”, – розповіла Наталія Гуменюк.

Головне