Путін ризикує втратити владу, наступні 24 години будуть вирішальними для нього, - CNN

Путін ризикує втратити владу, наступні 24 години будуть вирішальними для нього, - CNN

Наступні 24 години будуть вирішальними для російського диктатора Володимира Путіна, адже він може втратити владу у рф. По це пише CNN

"Російський президент зіткнувся з найсерйознішою загрозою своїй владі за всі 23 роки керування ядерною державою. І приголомшливо спостерігати, як видимість тотального контролю, яку він підтримував увесь цей час, руйнується за одну ніч, - йдеться у повідомленні.

Видання наголошує, що війна, яку Путін розв'язав в Україні, велася неправильно, і це стало причиною нинішньої ситуації.

"Зараз п'ята за чисельністю армія світу зіткнулася з тим, що братовбивство - спрямування зброї на своїх товаришів по службі - єдине, що може врятувати московську еліту від краху", - зазначає CNN.

Разом з тим у виданні наголосили, що російська влада недооцінила Пригожина і сприймала його заяви як спроби "тримати в напрузі" вище військове командування.

В CNN вважають, що "вагнерівці" планували цю операцію тривалий час. Адже інакше неможливо пояснити таке швидке просування найманців до Ростова.

"Можливо, Пригожин мріяв, що зможе підштовхнути Путіна до зміни керівництва міністерства оборони рф. Але звернення Путіна в суботу вранці знищило цю перспективу. Тепер перед російською елітою стоїть екзистенційний вибір - між режимом президента, що хитається, і темним, найманим Франкенштейном, якого вона створила для виконання брудної роботи, і який обернувся проти своїх господарів", - пише CNN.

Також у видання переконані, що через заколот Пригожина хід війни, яку росія розпочала в Україні, зміниться на користь Києва.

Як повідомляли "Ми-Україна", відкритий конфлікт “ПВК Вагнер” та Євгена Пригожина з вищим військовим керівництвом рф сильно вплине на війну росії в Україні, заявили в Інституті вивчення війни (ISW).

Головне