Путін прилетів до Монголії, де його б мали заарештувати

Путін прилетів до Монголії, де його б мали заарештувати

Російський диктатор Володимир Путін з офіційним візитом прибув до Монголії - країни, яка мала б його арештувати.

Кадри прибуття літака публікують росЗМІ.

Монголія як держава-учасниця Римського статуту зобов'язана заарештувати російського терориста, адже на нього виданий орден МКС.

Візит відбудеться на запрошення президента Ухнаа Хурелсуха для участі в урочистостях з нагоди 85-річчя спільної перемоги радянських і монгольських збройних сил над японськими мілітаристами на річці Халхін-Гол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Римський статут для України: що дасть його ратифікація та чим це допоможе під час війни

Напередодні Україна закликала Монголію заарештувати Путіна під час запланованого візиту. У міністерстві нагадали, що на Путіна видано ордер на арешт МКС за незаконне примусове переміщення українських дітей до рф. 

Перед цим речниця Європейської комісії Набіла Массралі також нагадала Монголії, що вона зобов’язана арештувати Путіна.

"Існує ордер на арешт Путіна, виданий МКС за незаконну депортацію і переміщення тисяч українських дітей з тимчасово окупованих районів України до росії. Монголія є державою – учасницею Римського статуту МКС з 2002 року з усіма юридичними зобов'язаннями, які з цього випливають", – підкреслила речниця Єврокомісії.

Західні ЗМІ пишуть, що Путін отримав гарантії від керівництва Монголії, що його не арештують. Також існує думка, що замість Путіна Монголію може відвідати його двійник. Крім того, в ОП вважають, що Монголія, скоріше за все, не буде затримувати Путіна, який найближчими днями має прибуде до країни з візитом.

Ця поїздка стала першим візитом російського диктатора до країни-члена МКС після того, як суд видав ордер на його арешт у березні 2023 року. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Україні затримали координатора підпалювачів військових пікапів.

Головне