Путін помилився в оцінці можливостей України, - розвідка США

Путін помилився в оцінці можливостей України, - розвідка США

Російський президент Володимир Путін, можливо, помилився в оцінці військової спроможності України. Загарбники продовжать стикатися з цілою низкою проблем.

Про це йдеться в щорічній оцінці загроз розвідувальної спільноти Сполучених Штатів Америки.

"Путін, ймовірно, неправильно оцінив можливості Збройних сил України та ступінь їхнього успіху на полі бою. Російські військові стикалися і стикатимуться з проблемами виснаження, нестачі особового складу та морального духу. Це робить їхні сили вразливими перед українськими контратаками", - йдеться в доповіді.

При цьому, за даними американської розвідки, так звана "часткова мобілізація", яку російський диктатор оголосив восени минулого року, може призвести до полегшення нестачі особового складу та резервістів лише у найближчій перспективі. Однак таке рішення, ймовірно, призведе до підриву підтримки війни всередині самої росії.

"Повний ефект від часткової мобілізації почне відчуватися лише навесні та влітку. Хоча російські сили продовжують концентруватися на Донбасі, вони, ймовірно, не зможуть зайняти його повністю у 2023 році", - розповіли в розвідці США.

Крім того, у доповіді попередили, що звірства російських окупантів проти українського народу та військовослужбовців з'являтимуться у міру того, як триває звільнення територій.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Президент Володимир Зеленський під час виступу на конференції United for Justice заявив, що президент російської федерації Володимир Путін та його спільники повинні отримати справедливі і законні вироки за злочини проти України. Також він додав, що світова спільнота має потужно відповісти на терор та агресію росії. Крім того, в Україні скоро відкриють Офіс Міжнародного кримінального суду, який буде розлідувати злочини росіян в Україні.

Головне