Путін може провести перше за 34 роки ядерне випробування, якщо Захід дозволить Україні наносити удари по росії — Reuters

Путін може провести перше за 34 роки ядерне випробування, якщо Захід дозволить Україні наносити удари по росії — Reuters

Розвідувальні джерела повідомляють про можливість першого за 34 роки ядерного випробування росії у відповідь на дозвіл Заходу Україні завдавати ударів по російській території. Про це повідомило видання Reuters.

Експерт з питань озброєння Ульріх Кюен припускає, що такий крок може бути використаний Путіним для залякування західних країн, якщо інші методи тиску виявляться неефективними.

Нещодавня зустріч прем'єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера та президента США Джо Байдена у Вашингтоні була присвячена обговоренню можливості надання Україні американських ракет ATACMS та британських Storm Shadow для ударів по цілях в росії.

У відповідь на ці наміри Путін застеріг, що такі дії західних країн будуть розцінені як пряме втручання у війну. Ця заява підкреслює зростаючу напруженість між росією та Заходом у контексті триваючого конфлікту в Україні.

Нагадаємо, українські морські піхотинці продемонстрували ефективну роботу проти російських безпілотників, зокрема збиття дрона "Shahed-136" за допомогою катера. Про це повідомили у Військово-морських силах ЗСУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, усі заяви російського диктатора Володимира Путіна, якими він намагається залякати західний світ, свідчать про його страх. Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Головне