Путін може передати КНДР технології ядерної зброї, - посол Південної Кореї при ООН

Путін може передати КНДР технології ядерної зброї, - посол Південної Кореї при ООН

Північна Корея може отримати ядерні технології від росії як оплату за допомогу у війні проти України.

Про це заявив постійний представник Південної Кореї при ООН Джонкук Хванг під час виступу в Раді Безпеки ООН, повідомляє Укрінформ.

“За участь своїх підрозділів Північна Корея очікуватиме щедрої плати від Москви. Може йтися як про фінансове, так і про військове сприяння. Це можуть бути також і технології, повʼязані із ядерною зброєю”, - заявив Хванг.

Він також припустив, що Північна Корея невдовзі може стати активним учасником російської агресії проти України. Хванг закликав рф негайно вивести війська з України та наголосив, що довготривалий мир можливий лише на основі Статуту ООН і міжнародного права.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, Південна Корея розглядає можливість направлення до України військових спеціалістів та співробітників розвідки на тлі повідомлень про відправку північнокорейських військ до росії. За даними розвідки, КНДР планує направити до рф 12 тисяч бійців спецпризначення, з яких 1500 вже перебувають на Далекому Сході.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, міністерство закордонних справ Південної Кореї викликало російського посла через відправку південнокорейських солдатів у рф для участі у війні проти України. 

Головне