Путін може напасти на НАТО за 5-8 років, - Пісторіус

Путін може напасти на НАТО за 5-8 років, - Пісторіус

Країни Європи та НАТО можуть особисто зіткнутись з російською агресією вже за п'ять-вісім років. На цьому в інтерв'ю Bloomberg на полях Мюнхенської конференції з безпеки наголосив голова Міноборони ФРН Борис Пісторіус

Він закликав країни Альянсу готуватися до "найгіршого сценарію".

"Я не люблю заглядати в кришталеву кулю. Я не можу передбачити, чи може статися напад на територію НАТО і коли саме. Але це може статися через п'ять – вісім років", - заявив міністр.

Пісторіус закликав США схвалити для України додаткову військову допомогу, застерігши, що невиконання цього може завдати шкоди економічним інтересам Вашингтона. Він пояснив, що агресія рф, якщо її не зупинити, може послабити країни Європу та вплинути на їх торговельні відносини зі Сполученими Штатами. 

"Одним з багатьох аспектів нашої трансатлантичної співпраці є те, що ми підписали сотні контрактів на мільярди доларів і збираємося підготувати нові контракти. Очевидно, що альянс заради безпеки приносить багато переваг — для обох сторін", - зауважив очільник німецького оборонного відомства.

Нагадаємо, голова військового комітету Північноатлантичного альянсу Роб Бауер раніше заявляв, що сили НАТО ведуть підготовку до "тотальної війни" з росією, яка потенційно може розпочатися упродовж наступних двох десятиліть. Він додав, що до цього слід підготуватися також і цивільному населенню, зокрема бути готовими до потенційного призову на службу в армі.  Про перспективу "великої війни" населення свої країн попередили Швеція, Естонія, Британія та ще низка урядів. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, британський прем'єр Ріші Сунак оцінив спроможності Великої Британії відбити напад рф, якщо агресор розверне зброю у її бік.

 

Головне