Привласнив кошти для ЗСУ: зловмисник з Кривого Рогу створив клон Telegram-каналу та зібрав три мільйона гривень донатів

Привласнив кошти для ЗСУ: зловмисник з Кривого Рогу створив клон Telegram-каналу та зібрав три мільйона гривень донатів

Миколаївські правоохоронці затримали зловмисника з Кривого Рогу, який видурив у довірливих людей три мільйона гривень донатів на ЗСУ. Про це в Telegram-каналі повідомляє МВС України.

Відомо, що 23-річний чоловік створив фейковий Telegram-канал "Николаевский Ванек", що повністю копіює миколаївський канал з мільйонною аудиторією.

Співробітники поліції розповіли, що шахрай копіював повідомлення про збір на підтримку армії, міняв номер банківської картки або посилання "банки зборів" та додавав власні банківські рахунки.

"Зловмисник встиг привласнити близько три мільйона гривень. Кошти чоловік витрачав на власні потреби та розваги", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, кошти зловмисник витрачав на розваги в онлайн казино, ресторани та інші потреби. Вже встановлено більше 100 осіб, які перерахували гроші на картку мешканця Кривогу Рогу.

Зазначається, що силовики встановлюють й інших потерпілих від шахрайських дій правопорушника.

Нагадаємо, що кібершахрайство в Україні в більшості йде з росії. Наразі дві третини компаній, що здійснюють шахрайські операції, є російськими.

Як писав “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України викрила шахрайський кол-центр у Харкові, який виманював гроші у людей, що шукали “легкого заробітку” під час війни.

Головне