Присвоїли собі майже 14 млн премій: СБУ викрила "тилових" командирів Нацгвардії

Присвоїли собі майже 14 млн премій: СБУ викрила

Служба безпеки України викрила "тилових" командирів Нацгвардії, які незаконно присвоїли собі майже 14 млн "бойових" премій.

Про це повідомила пресслужба СБУ в Telegram-каналі. Як зазначається, цього разу на оборудках з державними грошима викрито командування однієї з бригад військового формування, яка дислокується на Київщині.

"З першого дня повномасштабного вторгнення рф і до серпня 2022 року фігуранти незаконно "преміювали" себе на загальну суму майже 14 млн бюджетних гривень. Посадовці безпідставно нараховували собі та своїм підлеглим щомісячну доплату у розмірі 100 тис. грн, яка передбачена за безпосередню участь у бойових діях проти російських окупантів", - йдеться в повідомленні.

Учасники злочинної схеми не перебували в районах боєзіткнень і не виконували жодних завдань на передній лінії фронту.

При цьому до організації оборудки причетний заступник командира – начальник штабу військової частини. Він безпідставно підписував рапорти щодо нарахування "бойових" премій своїм підлеглим. Насамперед йшлося про керівний склад.

Їх особи також встановили – це командир дивізіону, командир 3-го батальйону, начальник відділення обліку особового складу, заступник командира 1-го батальйону та командир роти.

На підставі зібраних доказів заступнику командира – начальнику штабу військової частини і п’ятьом його підлеглим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби). Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Триває також розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до восьми років тюрми.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, чинного народного депутата викрили на хабарі у 85 тис. доларів за “продаж” землі Національної академії аграрних наук.

Головне