Прийшли не дари просити: президент ПАР заявив, що росія повинна повернутися у "зернову угоду"

Прийшли не дари просити: президент ПАР заявив, що росія повинна повернутися у

Президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса закликав російського диктатора Володимира Путіна повернутися у "зернову угоду". 

Під час зустрічі лідерів країн Африки з Путіним Рамафоса заявив, що росія повинна розблокувати Чорне море.

"У той момент, коли ми слухали ваш (Путіна, - ред.) виступ сьогодні, коли ви реагували на деякі елементи наших пропозицій, ми ось що відзначили. Зокрема, ви говорили про зерно. Ми пропонували реалізувати Чорноморську зернову ініціативу, говорили про необхідність відкриття Чорного моря, ми говорили, що хотіли б, щоб Чорне море було відкрите для світових ринків", - заявив президент ПАР.

При цьому він наголосив, що лідери країн Африки зустрілися з Путіним не для того, щоб "просити якісь "дари" для Африканського континенту".

"Ми, звісно, розуміємо, що ви зі щедрості вирішили безоплатно надати зерно деяким африканським країнам, які стикаються з певними складнощами. Ми з великою повагою до цього ставимося, відзначаємо це. Однак це не наша основна мета тут, це не наше головне завдання - домогтися якихось поставок такого характеру", - наголосив Рамафоса.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін заявив, що загальна сума списаних росією боргів африканських країн складає 23 млрд доларів. Також він заявив про рішення Кремля надати африканським країнам ще 90 млн доларів на розвиток.

Як повідомляли "Ми-Україна", лідери африканських країн тиснуть на Володимира Путіна, щоб той погодився поновити “зернову угоду”.

Головне