Придністров'я просить росію збільшити кількість миротворців: заявляють про високу терористичну загрозу

Придністров'я просить росію збільшити кількість миротворців: заявляють про високу терористичну загрозу

Влада невизнаного Придністров'я звернулася до росії, яка окупувала регіон, з проханням збільшити кількість миротворців. Про це повідомив так званий голова представництва Придністров'я у Москві Леонід Манаков.

За його словами, російські миротворці повинні збільшити свою присутність у Придністров'ї через погіршення ризиків безпеки.

Наразі, додав Манаков, в регіоні перебувають близько 450 російських миротворців. Однак за документами Об'єднаної контрольної комісії їх повинно бути 3 100 осіб.

Також представник Придністров'я заявив, що влада регіону неодноразово зверталася з проханням збільшити чисельність російських миротворців, зокрема за рахунок набору військових із числа росіян, що на постійній основі проживають у Придністров'ї.

"Така опція є, і вона виправдана з погляду погіршення ризиків безпеки, зокрема терористичної загрози, і при цьому юридично обґрунтована документами, ухваленими в рамках діяльності ОКК", - наголосив Манаков.

Як повідомляли "Ми-Україна", так зване “Міністерство державної безпеки” невизнаного Придністров’я звинуватило Службу безпеки України в підготовці замаху проти посадовців “республіки”. Згодом СБУ заявили, що всі подібні заяви - нісенітниці.

Головне