"Провів" з Сумщини до Києва 128 одиниць техніки окупантів: суд на 15 років відправив зрадника за ґрати

Житель Сумщини проведе 15 років за ґратами за допомогу окупантам у перші дні повномасштабного вторгнення. Зокрема, зрадник "провів" до околиць Києва 128 одиниць російської техніки. Про це інформує пресцентр Служби безпеки України.

"Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один агент фсб. У перші дні повномасштабного вторгнення росії він "провів" на власному авто із Сумської області до околиць Києва 128 одиниць військової техніки окупантів. Серед неї - танки, бронетранспортери та самохідні артилерійські установки. Ця бойова техніка входила до складу "передових" підрозділів окупаційних угруповань рф, які отримали завдання штурмувати столицю нашої держави з північно-східного напрямку", - йдеться у повідомленні. 

Після допомоги окупантам чоловік повернувся у свій дім у Сумській області та продовжив працювати на фсб рф навіть після відходу росіян з Сумщини. Так, він надавав ворогу розвіддані про розташування Сил оборони в регіоні.

Зрадника затримали у серпні 2022 року. Росіяни завербували чоловіка ще до повномасштабного вторгнення.

Суд визнав росагента винним за ч.1 та ч.2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада) та призначив йому 15 років ув'язнення.

Як повідомляли "Ми-Україна", СБУ викрила на Одещині інформаторку російських спецслужб, яка допомагала ворогу наносити удари по "зерновому коридору". Жінку затримали перед передачею ворогу розвідданих для підготовки атак по військовій та критичній інфраструктурі регіону із застосуванням ракет та ударних дронів.

Головне