Процес набрав обертів: Ігнат розповів, як проходить підготовка українських пілотів на F-16

Процес набрав обертів: Ігнат розповів, як проходить підготовка українських пілотів на F-16

Процес навчання українських пілотів на винищувачах F-16 за кордоном набрав обертів. Відповідну заяву зробив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Можу запевнити, що процес дійсно зрушився з місця дуже серйозно. Він не був на місці, а набрав обертів. І льотчики навчаються і проходять підготовку. Я думаю, що про це будуть подальші заяви від лідерів країн", - заявив Ігнат.

При цьому він додав, що не може розголошувати ніяких подробиць тренувань українських пілотів на F-16.

"Дуже багато ставлять питань стосовно того, де, в якій країні, скільки пілотів і скільки літаків ми отримуємо. На жаль, не можемо зараз так детально відповідати на ці запитання", - наголосив речник Повітряних сил ЗСУ.

Разом з тим він повідомив, що до авіаційної коаліції долучаються дедалі більше держав.

"Вже вирішеним є питання, що США будуть навчати українських пілотів. Будуть займатися різною підготовкою, починаючи з мовної та закінчуючи вже безпосереднім навчанням пілотів на літаках", - нагадав Юрій Ігнат.

Як повідомляли "Ми-Україна", військовий експерт Павло Нарожний вважає, що Україні для закриття всього фронту та кордонів з росією, потрібно 120-150 винищувачів.

Головне