Протягом доби та вранці на Сумщині прогриміли 197 вибухів, ворог активно застосовує КАБи

Протягом доби та вранці на Сумщині прогриміли 197 вибухів, ворог активно застосовує КАБи

Прикордонні території Сумської області продовжують потерпати від інтенсивного вогню російських окупаційних сил. За інформацією місцевої влади, лише за ніч та ранок 12 серпня 2024 року зафіксовано 21 обстріл, що призвело до 59 вибухів у регіоні. Вдень 11 серпня сталось 33 обстріли та 138 вибухів. 

Атаки охопили широкий спектр населених пунктів, зачепивши дев'ять громад області: Сумську, Юнаківську, Миропільську, Краснопільську, Великописарівську, Новослобідську, Глухівську, Березівську та Есманьську. 

Ворог активно застосовує проти області керовані авіабомби. Атаки із застосуванням КАБів зафіксовані у Новослобідській (8 вибухів), Глухівській (4 вибухи), Березівській (2 вибухи), Миропільській (7 вибухів), Сумській (6 вибухів) та Юнаківській (5 вибухів) громадах.

Крім авіаударів, ворог активно застосовував артилерію. Найбільше від артилерійських обстрілів постраждала Великописарівська громада, де зафіксовано 19 вибухів. Також під артилерійський вогонь потрапили Есманська (2 вибухи) та Краснопільська (4 вибухи) громади.

Окупанти не оминули увагою і використання безпілотників. Зокрема, зафіксовано удари FPV-дронів по Новослобідській та Краснопільській громадах.

11 серпня внаслідок скидання росіянами КАБу було поранено дитину 9-річного віку у Сумській громаді. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа на ЗАЕС припинилася, – в ОВА розповіли, що з рівнем радіації

Як писав "Ми-Україна" раніше, Запорізька область зазнала масштабних атак з боку російських окупаційних військ - за добу зафіксовано 357 ударів по 11 населених пунктах регіону. Відомо про руйнування шести житловий будинків та інфраструктурних об'єктів. 

Головне