Проти України воюватимуть дві бригади з КНДР по 6000 військових, — Зеленський

Проти України воюватимуть дві бригади з КНДР по 6000 військових, — Зеленський

Україна отримала інформацію про підготовку двох військових підрозділів із Північної Кореї до 6000 військових у кожній бригаді, які воюватимуть проти ЗСУ.

Про це заявив президент Володимир Зеленський 22 жовтня.

Було кілька доповідей головкома Сирського про ситуацію на нашому фронті та про перспективи на найближчий час. Зокрема, ми маємо інформацію про підготовку двох підрозділів із військових із Північної Кореї - можливо, навіть дві бригади по 6 тисяч осіб. І це виклик", — сказав він.

За його словами, Україна готова дати відповідь на цю загрозу. Президент закликав міжнародних партнерів також не залишатися осторонь. Він висловив подяку країнам і лідерам, які засудили підтримку росії з боку Північної Кореї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЄ: Сестра Кім Чен Ина публічно пригрозила Україні та Південній Кореї

"Зрозуміло, що в Пхеньяні так само, як і в Москві, не рахують людей і не цінують людські життя. Але ми всі у світі однаково зацікавлені в тому, щоб війну завершити, а не продовжити. Тому ми разом маємо зупинити посію та її спільників" - наголосив президент.

Зеленський додав, що втручання КНДР у конфлікт свідчить про недостатній тиск на режим. І якщо росія продовжує ескалацію війни, це означатиме, що кожен, хто не допомагає у стримуванні, фактично сприяє агресії.

"Якщо росія досі може робити цю війну більшою та довшою, значить, кожен у світі, хто досі не допомагає примушувати росію до миру, насправді допомагає Путіну воювати. Злочинців треба зупиняти. Ми очікуємо жорсткої предметної реакції світу. Бажано, не тільки словами", — резюмував президент.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у ЄС знову почались розмови про відправку європейських військових до України.

Головне