Протест фермерів у Чехії: у центр Праги пригнали сотні тракторів (відео)

Протест фермерів у Чехії: у центр Праги пригнали сотні тракторів (відео)

Сотні чеських фермерів, незадоволені нинішньої агрополітикою Чехії та Євросоюзу в цілому, заїхали на своїх тракторах у центральну частину столичної Праги у понеділок, 19 лютого. Цією акцією вони демонструють обурення стосовно високих цін на електрику, бюрократію та "зелений курс" ЄС, пише Reuters. 

Протестувальники влаштували мітинг під будівлею Міністерства сільського господарства Чехії. Вони скандували "Ганьба" та "У відставку", адресуючи ці слова очільнику чеського відомства. 

Між тим найбільші сільськогосподарські асоціації - Аграрна палата, Аграрна спілка та Асоціація приватних аграріїв - дистанціювалися від сьогоднішньої акції, а в уряді заявили, що ті, хто влаштував протест насправді мають мало спільного з аграрним сектором. 

"Сьогоднішня демонстрація не має нічого спільного з боротьбою за покращення умов для фермерів. Демонстрацію організовують люди, які, наприклад, не приховують своєї підтримки Кремля і переслідують не інтереси фермерів... "Ми ведемо переговори з тими, хто репрезентує фермерів, і обговорюємо потреби нашого сільського господарства. Організатори сьогоднішніх акцій, на жаль, не з тих, кому не байдуже покращення якості життя в нашій країні та її процвітання", - заявив він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, польські аграрії продовжують блокувати рух на кордоні з Україною на шести напрямках - "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Шегині", "Рава Руська" та "Краківець". Станом на ранок 19 лютого у черзі на в'їзд в Україну перебувало близько 2900 машин
 

Головне