Просування ворога в районі Макіївки має локальний характер, – Кожубенко

Просування ворога в районі Макіївки має локальний характер, – Кожубенко

У районі Макіївки Донецької області спостерігається певне просування противника, хоча воно має локальний характер і наразі не становить значної загрози.

Про це заявив майор Національної гвардії України, офіцер секції планування бригади "Рубіж" Дмитро Кожубенко в ефірі "Ми-Україна".

"Просування є, але локальне. Втрата територій, втрата особового складу – це те, з чим ми маємо стикатися кожного разу, коли ворог наближається",  – наголосив Кожубенко.

За його словами, навіть під час звільнення захоплених територій, неминучі втрати серед українських захисників.

Кожубенко також акцентував увагу на важливості наявності достатньої кількості озброєння та технічних засобів для мінімізації втрат серед військових. Він відзначив ключову роль дронів "Мавік", які дозволяють українським військовим ефективніше вражати позиції противника з мінімальними втратами. "Мавіки" допомагають забезпечити перевагу на полі бою, роблячи українську армію більш гнучкою та ефективною в операціях.

Нагадаємо, на російсько-українському фронті за минулу добу, 12 вересня, відбулося 143 бойові зіткнення. На Лиманському напрямку ворог атакував шість разів.

Як писав “Ми-Україна” раніше, впродовж минулої доби, російські війська втратили на війні проти України ще 1220 солдатів убитими та пораненими.

Головне