Проросійські хакери атакували управління повітряним рухом Німеччини

Проросійські хакери атакували управління повітряним рухом Німеччини

Німецьке управління повітряним рухом (DFS) зазнало хакерської атаки. До кібератаки може бути причетне хакерське угруповання, яке пов’язують з російськими спецслужбами. Про це повідомляють Spiegel.

"Наш офісний зв'язок був зламаний, і зараз ми вживаємо захисних заходів", - заявив речник служби управління повітряним рухом, яка базується в Лангені поблизу Франкфурта-на-Майні.

Німецька служба управління повітряним рухом (DFS) у Лангені стала жертвою кібератаки в період з 19 по 25 серпня. За словами представника DFS, атака вплинула на адміністративну ІТ-інфраструктуру, зокрема офісні комунікації, але не зачепила систему управління польотами.

Федеральні органи безпеки, включаючи Федеральну службу з охорони конституції (BfV) та Федеральне відомство з інформаційної безпеки (BSI), підтвердили інцидент і розпочали розслідування. Наразі оцінюється масштаб потенційного витоку даних.

За даними BR24, до нападу може бути причетна хакерська група APT28 (також відома як Fancy Bear), яку пов'язують з російським ГРУ. Ця група спеціалізується на кібершпигунстві та діє з 2004 року. У травні цього року уряд Німеччини вже засуджував атаки APT28 на німецькі оборонні, IT- та авіаційні компанії.

Нагадаємо, Польща підіймала у повітря свою та союзну авіацію для забезпечення безпеки польського повітряного простору внаслідок атаки рф по Україні. Про це повідомляє RMF24.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російська армія здійснила масований ракетний удар по Києву 2 вересня вранці. За словами начальника Київської МВА Сергія Попка, атака була комбінованою, включаючи крилаті та балістичні ракети, а також ударний безпілотник.

Головне