Проросійські громади Молдови не отримають фінансів від ЄС, - Санду

Проросійські громади Молдови не отримають фінансів від ЄС, - Санду

Президентка Молдови Мая Санду пояснила принцип розподілу фінансової підтримки місцевим органам влади від Європейського Союзу на Форумі мерів, організованому урядом.

Про це повідомляє видання Newstream.

За її словами, гроші з державного бюджету будуть розподілені принципом справедливості, при цьому кошти, надходячи з Євросоюзу, будуть спрямовані до населених пунктів, де місцева влада підтримує курс на євроінтеграцію.

Президентка наголосила, що протягом останніх двох років половині громад Молдови виділено 1,8 млрд леїв з держбюджету, і ці кошти розподілені між громадами, які очолюють мери від різних політичних партій.

"Ви вважаєте, що Євросоюз має давати вам гроші, якщо ви не підтримуєте ЄС? Гроші з державного бюджету буде розподілено за принципом справедливості. Гроші, що надходять з Євросоюзу, від платників податків із країн ЄС, підуть тим населеним пунктам, де місцева влада підтримує наш курс на євроінтеграцію", - заявила Санду.

Нагадаємо, у листопаді парламент Молдови через війну в Україні вирішив продовжити режим надзвичайного стану ще на 30 днів. Режим діятиме з 1 грудня.

Міністр внутрішніх справ Молдови Адріан Ефрос додав, що необхідність продовження надзвичайного стану зумовлена ризиками для безпеки країни.

Вперше режим надзвичайного стану запровадили в країні 24 лютого 2022 року через напад росії на територію України.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, на кордоні з Польщею у чергах стоять близько 3500 вантажівок.

Головне