Прокуратура ще у 2021 році намагалася зупинити роботу атракціону над Дніпром у Києві

Прокуратура ще у 2021 році намагалася зупинити роботу атракціону над Дніпром у Києві

Київська міська прокуратура ще у 2021 році намагалася зупинити роботу атракціону над Дніпром у Києві. Прокурори навіть звернулися до суду, однак заборонити атракціон не вдалося. Про це повідомили у прокуратурі.

У відомстві зазначили - прокурори давно наголошували, що канатна дорога через Дніпро належить до атракціонів підвищеної небезпеки. Вони встановили, що проєктна та технічна документація щодо атракціону не були розроблені.

"Київська міська прокуратура ще в 2021 році намагалася зупинити роботу вказаного атракціону. Прокурори звернулись до Господарського суду Києва з позовом, в якому просили визнати незаконним та скасувати розпорядження Виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) від 11.01.2021 року, яким переможцем інвестиційного конкурсу визнали компанію без досвіду з реалізації подібних проєктів та досвіду експлуатації атракціонів подібного типу, враховуючи їх потенційну небезпеку для життя та здоровʼя…

Однак рішенням Господарського суду м.Києва від 02.12.2021, залишеним в силі постановою Північного апеляційного господарського суду від 16.06.0222 та Верховного суду від 14.09.2022, у задоволенні позову відмовлено", - йдеться у повідомленні.

Також у прокуратурі додали, що за фактом трагедії на атракціоні, роботу якого прокуратура в суді вимагала зупинити, розпочато розслідування.

Як повідомляли "Ми-Україна", вдень 21 липня у Києві сталася надзвичайна подія - обірвався трос атракціону, що дозволяв людям переїжджати Дніпро від Арки Свободи українського народу на Труханів острів. Внаслідок інциденту зник молодий чоловік, його досі шукають рятувальники.

Головне