Прокуратура: СБУ розслідує ймовірне обезголовлення українського бійця військовими росії

Прокуратура: СБУ розслідує ймовірне обезголовлення українського бійця військовими росії

За фактом ймовірної страти українського військового відкрите розслідування. Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

"16 серпня у соцмережах було оприлюднено відео, на якому представники ЗС рф демонструють голову нібито українського військового, насаджену на кіл. В межах розслідування правоохоронці проводять невідкладні слідчі дії, спрямовані на перевірку цієї інформації та пов’язаних з нею обставин", – заявляє Офіс генпрокурора.

Головне слідче управління СБУ розпочало кримінальне провадження за фактом грубого порушення законів і звичаїв ведення війни, що супроводжувалося навмисним вбивством.

Підставою для відкриття справи стало поширення в інтернеті шокуючого відеоматеріалу, на якому, за твердженням російських військових, зображено обезголовлене тіло ймовірно українського захисника.

Нагадаємо, кіберпідрозділ ГУР Міноборони України спільно з хакерами ВО Team здійснили успішну атаку на інфраструктуру провайдера "Вега" в Челябінській області рф. Про це повідомляє пресслужба ГУР.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у селищі Гостомель Бучанського району Київської області на дитячому майданчику знайшли ручну гранату Ф-1. Про це повідомили в ДСНС.
 

Головне