Прокуратура почала розслідування схеми виїзду за кордон під прикриттям евакуації дітей-сиріт

Прокуратура почала розслідування схеми виїзду за кордон під прикриттям евакуації дітей-сиріт

Прокуратура Києва розпочала слідство щодо незаконного перетину кордону членами сімей керівного складу Служби у справах дітей. Схему було випадково виявлено під час перевірки Офісом омбудсмена. Про це повідомили в прокуратурі столиці.

Під час розслідування буде перевірено інформацію від Лубінця про те, що київські чиновники з Служби у справах дітей та сім'ї, а також з Центру соціально-психологічної реабілітації дітей №1 організували виїзд за кордон декількох осіб, зокрема своїх родичів, під виглядом працівників закладів, що супроводжують дітей під час евакуації за кордон.

Також правоохоронці перевірять інформацію, що жоден із супроводжуючих, опинившись за межами нашої держави, не повернувся до України.

Досудове розслідування проводитимуть за ознаками ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України — тобто незаконне переправлення через державний кордон осіб призовного віку за попередньою змовою групою осіб.

Нагадаємо, українські сили здійснили організований відступ з мікрорайону "Канал" міста Часів Яр. Про важливі тактичні зміни в обороні населеного пункту повідомив в ефірі "Ми-Україна" підполковник Назар Волошин, речник Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця". 

Як писали "Ми-Україна" раніше, українського морпіха вдалося звільнити з полону завдяки складній багатоетапній операції. Її успішно провів спецпідрозділ розвідки ВМС України під назвою "Янголи". Про це повідомили в пресслужбі українських ВМС.
 
 
 
 
 

 

Головне