Проєкт "Хочу жити" показав кадри здачі в полон роти російських військових (відео)

Проєкт

На Курському напрямку у середу, 14 серпня, більш як 100 російських солдатів добровільно здалися в полон українським силам. Відповідне відео показав держпроєкт "Хочу жить". 

Як повідомляється, рішення про капітуляцію роти росіян було прийнято після того, як солдати були залишені своїми командирами. Ситуацію для них ускладнювала присутність так званих "кадирівських" підрозділів, які часто покидають свої позиції.

"14 серпня понад сто залишених командирами росіян, ухвалили правильне рішення і здалися в полон. Їх можна зрозуміти, важко вести бойові дії, коли тобою командують самодури та казнокради, а фланги "прикривають" кадировські бандити, які кидають усіх і все, аби самим не бути полоненими", - йдеться у дописі.
 
В проєкті також згадали і про роль генерала Олександра Лапіна у розвитку подій на Курському напрямку, проводячи паралелі з ситуацією на Харківщині у 2022 році.

Як відомо, для родичів російських військових, які втратили зв'язок з близькими, діє чат-бот "Хочу найти". Через нього можна отримати інформацію про статус військовослужбовця, якщо він перебуває в полоні в Україні.

Проєкт "Хочу жити" функціонує за підтримки Міністерства оборони України та Головного управління розвідки. Його мета - забезпечити можливість добровільної здачі в полон для військовослужбовців збройних сил рф та Білорусі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні головком Олександр Сирський, звітуючи президенту про обстановку на Курському напрямку, повідомив про взяття в полон понад 100 росіян лише за першу половину дня.

Головне