Прогноз погоди на 2 жовтня: в Україні прогнозують перші заморозки

Прогноз погоди на 2 жовтня: в Україні прогнозують перші заморозки

В Україні у середу, 2 жовтня, переважатиме суха і прохолодна погода. Про це повідомляє пресслужба Українського гідрометцентру.

Відомо, що на Закарпатті та Прикарпатті на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0-3°.

"Мінлива хмарність. Без опадів. Вітер південно-східний (у більшості північних, Вінницькій та Одеській областях північний), 5-10 м/с", - йдеться в повідомленні.

Температура вночі 6-11°, на узбережжі морів до 14°, вдень 16-21°, на сході та південному сході країни до 25°; у західних областях вночі 1-6° тепла, на Закарпатті та Прикарпатті на поверхні ґрунту заморозки 0-3°, вдень 12-17° тепла (на високогір'ї Карпат вночі від 3° тепла до 2° морозу, вдень 8-13° тепла).

Варто зауважити, що в Києві та Київській області 2 жовтня збережеться суха погода. Температура у столиці вночі 8-10°, вдень 17-19°; по регіону вночі 6-11°, вдень 16-21°.

Зазначається, що на вихідних помірні дощі очікуються в західних, північних та Вінницькій областях. У Черкаській, Кіровоградській та Полтавській областях 5 жовтня місцями невеликий дощ, 6 жовтня невеликі, місцями помірні дощі; на решті території без опадів.

Нагадаємо, що чісля двох днів інтенсивних дощів, які затопили долину навколо столиці Катманду в Непалі тисячі будинків опинилися під водою. Внаслідок стихійного лиха загинуло понад 140 людей

Як інформував "Ми-Україна" раніше, південно-східні штати США накрив потужний ураган "Хелен", в результаті якого щонайменше 116 людей загинули.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.