Продемонструє підтримку війни рф: Україна проти участі росіян і білорусів у Олімпіаді під "нейтральним" прапором

Продемонструє підтримку війни рф: Україна проти участі росіян і білорусів у Олімпіаді під

Україна виступає проти допуску російських та білоруських спортсменів до Олімпіади у Парижі навіть під нейтральним прапором. Про це заявив міністр молоді та спорту Матвій Бідний в інтерв'ю France Presse.

Водночас він наголосив, що допуск росіян до Олімпійський ігор стане символом їхньої підтримки війни рф в Україні навіть якщо вони вийдуть під нейтральним прапором.

"Ми розраховуємо на відповідальне рішення та лідерство МОК, яке не дозволить росії використовувати спорт для військової пропаганди. Навіть якщо це спорт під "нейтральним" прапором", - заявив Бідний.

Разом з тим він нагадав, що росія це єдина країна у світі, яка тричі порушила олімпійське перемир'я - у 2008-му, 2014-му та 2022-му роках.

Нагадаємо, раніше голова Міжнародного Олімпійського комітету Томас Бах висловив думку, що попри вимоги української влади про недопуск російських спортсменів до ОІ-2024 у Парижі, цього не можна робити.

Як повідомляли "Ми-Україна", на сесії Міжнародного олімпійського комітету було ухвалено рішення про додавання пʼяти нових видів спорту в літню Олімпіаду 2028 року в Лос-Анджелесі. Тепер проходитимуть змагання із бейсболу/софтболу, крикету, флаг-футболу, лакросу і сквошу.

Головне