Продавали землю за безцінь: меру та голові райради Мукачева повідомили про підозру, - САП

Продавали землю за безцінь: меру та голові райради Мукачева повідомили про підозру, - САП

У Мукачево на Закарпатті Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру міському голові та голові районної ради у зловживанні службовим становищем при продажі земельної ділянки комунальної власності.

За даними САП, високопосадовці організували схему продажу за заниженою вартістю земельної ділянки площею понад 3 гектари. 

"В результаті таких угод землю з ринковою вартістю 84,6 млн грн. - продали за 9,6 млн грн. Збитки територіальній громаді становлять 74,9 млн грн.", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці не розкрили імен підозрюваних, однак напередодні місцеві ЗМІ повідомляли, що йдеться про мукачівського мера Андрія Балогу та голову Мукачівської райради Михайла Ланя. Їх затримали через корупційну схему продажу стадіону "Авангард". 

Крім головних фігурантів справи, детективи також повідомили про підозру ще чотирьом особам: колишньому начальнику відділу комунальної власності та земельних відносин міської ради, двом засновникам компанії-оцінювача та безпосередньо оцінювачу.

Наразі правоохоронні органи вирішують питання щодо обрання запобіжних заходів для всіх підозрюваних. 

Нагадаємо, у травні НАБУ та САП оголосили підозру колишньому заступнику керівника Офісу президента України (2019-2024 рр.). За даними слідчих, колишнього чиновника підозрюють у незаконному збагаченні на 15,7 млн гривень.

Як писав "Ми-Україна" раніше, СБУ затримала у Дніпрі 36-річного блогера, який збирав координати ТЦК та СП, а також публічно закликав до захоплення української влади.

Головне