Продавала креслення Україні: суд в рф засудив співробітницю танкового заводу до 12,5 років колонії

Продавала креслення Україні: суд в рф засудив співробітницю танкового заводу до 12,5 років колонії

Свердловський облсуд росії визнав винною у держзраді Вікторію Мухаметову - працівницю танкового заводу "Уралвагонзавод" за продаж військової інформації Україні. Жінці дали 12,5 років колонії суворого режиму, пише Reuters.

За схожими звинуваченнями перед судом постане також і її чоловік - Даніл Мухаметов.

РосЗМІ повідомили, що Мухаметова зізналась у передачі креслень українській стороні за 100 000 рублів (трохи більше ніж 1000 доларів) винагороди. Що саме було на креслення правоохоронні органи не оголосили.

Вікторію та Даніла Мухаметових арештували ще у в березні 2023 року, їх справою займалась ФСБ. На відео затримання, коли жінку питають навіщо вона продавала креслення, та відповіла: "Просто, щоб жити". 

Нагадаємо, раніше цього місяця Московський міський суд виніс вирок 72-річному громадянину США Стівену Габбарду, засудивши його до шести років і 10 місяців ув'язнення. Чоловіка звинуватили у "найманстві" на боці України під час війни, тоді як його сестра стверджує що він працював вчителем. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, влітку російський суд засудив Юрія Малєва, який має американсько-російськегромадянство - до трьох з половиною років позбавлення волі за звинуваченням у "реабілітації нацизму". Термін він отримав за те, що "паплюжив георгіївську стрічку".

 

Головне