Проблеми з укриттями у Севастополі: місцевий гауляйтер закликав людей самим їх облаштовувати

Проблеми з укриттями у Севастополі: місцевий гауляйтер закликав людей самим їх облаштовувати

Жителі окупованого Севастополя під час вчорашньої повітряної тривоги виявили, що захисні укриття у місті не готові. Про це вони стали активно скаржитися у соцмережах.

Так званий "губернатор" міста Михайло Развожаєв заявив, що про проблему знає, але порадив людям самостійно потурбуватися про облаштування сховищ. Також він закликав не скаржитися, щоб "не радувати цим наших ворогів".

"Ми готували укриття, доки у місті було відносно спокійно, ще рік тому. Але те, що відбувається зараз, — це вже реальність", - наголосив Развожаєв.

Він заявив, що севастопольцям не варто чекати доки хтось прийде і облаштує для них сховища, оскільки це "потрібні мільярди". Тож, за його словами, місцевим слід зробити це своїми силами.

"Стосовно укриття хочу донести ще один важливий момент: не чекайте, що хтось прийде і зробить там запаси води, встановить крісла, настили, зробить вентиляцію", - вказав він.

Гауляйтер підкреслив, що наявні в Севастополі споруди цивільного захисту не є бомбосховищами і врятувати зможуть хіба від уламків та скла.

Як відомо, 22 вересня від ранку у поки що окупованому Севастополі почали гриміти вибухи. Окупанти вмикали димову завісу у Севастопольській бухті та закривали там прохід для суден. Проте це не вберегло штаб Чорноморського флоту рф від ракетного удару. У місті почала лунати тривога, так звана "місцева влада" оприлюднила для населення алгоритм дій під час оголошення ракетної загрози.

Як писав "Ми-Україна" раніше, дещо згодом свою причетність до атаки на штаб ЧФ рф підтвердили Збройні сили України, а командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував пілотам за спецоперацію. У ССО вранці 23 вересня розкрили певні подробиці атаки.

Головне