Про ситуацію та Харківщині та Донеччині: головне зі звернення Зеленського

Про ситуацію та Харківщині та Донеччині: головне зі звернення Зеленського

Оборонні операції тривають на Харківщині, в районі прикордонних сіл Стрілеча, Красне, Мороховець, Олійникове, Лукʼянці, Гатище, Плетенівка. Про це повідомив Президент Володимир Зеленський. 

Президент сказав, що на Харківщині тривають оборонні бої на значній частині української прикордонної смуги.

Є села, які фактично із "сірої зони" стали зоною ведення бойових дій, і окупант намагається в частині з них закріпитись.

Не менш загострені зараз донецькі напрямки. Власне, задум ударів на Харківщині в тому, щоб розтягнути сили.

"Є села, які фактично із “сірої зони” стали зоною ведення бойових дій, і окупант намагається в частині з них закріпитись, частину просто використати для подальшого просування", — наголосив Зеленський. 

Покровський напрямок попри все – найбільш жорсткий. Тільки за цю добу саме на Покровському напрямку було вже 30 бойових зіткнень. Також жорсткі Лиманський, Времівський напрямки, Краматорський, Куп’янський.

Також президент нагадав, що російські ІПСО - це завжди енергія для їхніх наземних операцій, зараз безпечніше не вестися на емоції, не гнатися за гучністю заголовка.

Президент запевнив, що українські військові "знають, як діяти". Завданням України він назвав завдання армії рф якнайбільших втрат.

Нагадаємо, окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по житлових кварталах Вовчанська на Харківщині. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Під завалами будинку загинула жінка, двох чоловіків врятовано. У місті, яке потерпає від обстрілів, перебуває до 500 людей. Евакуація триває.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Кулеба обговорив з новим міністром закордонних справ Португалії Паулу Ранжелом імплементацію "мирної формули" України та двосторонній порядок денний.

Головне