Приватні джети, вілли та лімузини: що відомо про мільярдні статки лідерів ХАМАСу

Приватні джети, вілли та лімузини: що відомо про мільярдні статки лідерів ХАМАСу

Лідери терористичного угруповання ХАМАС мають мільярдні статки, серед яких - лімузини, вілли та приватні джети. Про це повідомило видання Bild.

Як зазначається, ще з 1990-х років і до сьогодення лідери ХАМАС контролюють майже всі фінансові потоки Гази. Водночас їхні сім'ї "купаються в грошах" і відпочивають на елітних курортах далеко за межами анклаву.    

Видання пише, що хоча сектор Гази багато хто сприймає як символ страждань та бідності, серед 2 млн жителів анклаву є декілька сотень доларових мільйонерів. Вони живуть у віллах, вихваляються своїми лімузинами в мережі та зупиняються в найдорожчих готелях.

Зокрема, лідер ХАМАСу та очільник уряду сектору Гази 61-річний Ісмаїл Ханія живе за кордоном ще з 2019 року. Він керує угрупованням з дорогих готелів Катару та Туреччини та пересувається між Тегераном, Стамбулом, Москвою та Каїром на власному літаку.

Його син Мааз є великим власник нерухомості у секторі Гази. Там його називають "батько будинків". У Туреччині Мааза нерідко бачать із жінками та алкоголем (це суперечить законам ісламу). Приблизний статок родини становить 2,5 млрд доларів.

67-річний Халед Машаль є колишнім керівником політбюро ХАМАСу. Він ще в 2012 року втік із Дамаска до Катару з 1,5 млрд доларів. Наразі він контролює операції з нерухомістю та фінансами ХАМАС з Дохи (столиця Катару).

Муса Абу Марзук (72 роки) це друга за значимістю особа в ХАМАСі. Його напрямком роботи є міжнародні зв'язки. Марзук прожив 14 років у США, там народилося і шестеро його дітей. Статки оцінюються в 2 млрд доларів.

Також Юніс Кафіше віком 67 років відповідає за фінанси ХАМАСу, але наразі мешкає у Стамбулі. Президент Туреччини Реджеп Ердоган видав йому паспорт країни на ім'я Хашмет Аслан. Від імені терористичної організації у Туреччині працює будівельна фірма, яка заробила минулого року приблизно 2 млн євро.

Помічниця міністра фінансів США Елізабет Розенберг наголосила, що Сектор Гази ще більше дестабілізується і скочується в "жахливу бідність та економічні руїни", поки лідери ХАМАСу накопичують величезні багатства та ресурси на таємних угодах з нерухомістю.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Ізраїль висилає усіх робітників, які приїхали з сектору Гази, назад і не прийматиме нових. Також країна припиняє всі контакти з анклавом.

Головне