Приватбанк обрав нового голову правління: що відомо про Мікаеля Бьоркнерта

Приватбанк обрав нового голову правління: що відомо про Мікаеля Бьоркнерта

Наглядова рада ПриватБанку оголосила Мікаеля Бьоркнерта новим головою правління банку.

Про це повідомила пресслужба банку.

Це рішення стало результатом міжнародного конкурсу, в якому взяли участь висококваліфіковані кандидати з України та інших країн.

"Обрання пана Бьоркнерта, одного із топбанкірів Швеції, вкотре демонструє ефективність корпоративного управління ПриватБанку та здатність України попри війну залучати найкращих фахівців фінансового сектору", - йдеться у дописі.

Що відомо про Мікаеля Бьоркнерта

 

Бьоркнерт має понад 25 років досвіду у фінансовій сфері. Раніше він обіймав посаду керівника банківського бізнесу у Swedbank, де відповідав за широкий спектр банківських послуг, включаючи роздрібний і корпоративний банкінг, а також операційну діяльність і цифрову трансформацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заробили майже 120 млрд грн з січня: топ-10 українських банків за прибутком

Під час роботи у Swedbank Бьоркнерт успішно реалізував ініціативи з цифрового банкінгу та стратегічного планування.

До Swedbank він працював на посаді голови ради директорів у Bankgirot (Швеція), керував напрямком міжнародних транзакцій у SEB (Естонія) та був членом ради директорів компанії Nasdaq (Швеція).

У ПриватБанку Бьоркнерт зосередиться на розвитку клієнтоорієнтованої моделі бізнесу, прискоренні цифрових проектів і підготовці банку до нових викликів.

На посаді голови правління ПриватБанку Мікаель Бьоркнерт замінить Герхарда Бьоша.

Як писав "Ми-Україна" раніше, єВідновлення стало доступнішим - і Мінрозвитку громад та територій розповіли про важливі оновлення.

Головне