"ПриватБанк" може повернути 245 заправок, якими розпоряджалися компанії з орбіти Коломойського

Центральний апеляційний господарський суд у Дніпрі задовольнив скаргу "ПриватБанку" про скасування судової заборони на повернення 245 заправок.

Протягом майже трьох років банк був обмежений у розпорядженні заправками. Водночас сторонні особи користувалися АЗС і отримували з них прибутки. У результаті "ПриватБанк" не отримав понад 10 мільярдів гривень лізингових платежів і не міг продати заправки.

"Тому ми вітаємо сьогоднішнє судове рішення, яким знято усі заборони та поновлено право "ПриватБанку" на розпорядження власним майном", — сказав адвокат "ПриватБанку". 

Як писали "Ми-Україна" раніше, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло швейцарську корпорацію Nestle, яка не припиняє працювати у рф, до переліку спонсорів війни.

"Швейцарська корпорація Nestle є одним із найбільших виробників продуктів харчування у світі, вона веде бізнес у 187 країнах світу. Попри російську агресію Nestle продовжує працювати у рф, постачати товари агресору та розширювати свою російську виробничу базу", – зазначили в агентстві.

У НАЗК нагадали про те, що Nestle виробляє розчинну каву, мінеральні води, шоколад, морозиво, молочні продукти, дитяче харчування, корм для домашніх тварин та інші товари. По всьому світу в лінію продукції компанії входить понад 2000 брендів – від легендарних і всесвітньо відомих до популярних локальних торгових марок. Основні торгові марки: KitKat, Nescafé, Nesquik, Nestea та інші. Станом на початок 2022 року швейцарська корпорація мала в росії сім фабрик.

 

Головне