Припинення вогню у Газі буде лише після знищення ХАМАС, - Нетаньяху 

Припинення вогню у Газі буде лише після знищення ХАМАС, - Нетаньяху 

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що його країна не піде на припинення вогню в Секторі Гази, поки терористична організація ХАМАС не буде знищена повністю. Як пише Reuters, ці його слова ставлять від сумнів головну частину пропозиції про перемир'я, яку, за словами президента США Джо Байдена, зробив сам Ізраїль. 
 
Нетаньяху підкреслив, що позиція Ізраїлю щодо умов припинення війни залишається незмінною. Серед цих умов - ліквідація військового потенціалу та керівництва ХАМАС, звільнення всіх заручників і гарантування того, що Газа більше не буде загрожувати безпеці Ізраїлю.

Ця заява ізраїльського прем'єра пролунала у відповідь на оприлюднений президентом Байденом план припинення війни в Смузі Гази. Цей план передбачає повне припинення вогню та виведення ізраїльських військ з анклаву.

Однак Нетаньяху наголосив, що Ізраїль і надалі наполягатиме на виконанні своїх умов до встановлення постійного припинення вогню. Він назвав неприйнятною думку про те, що його країна погодиться на постійне припинення вогню до того, як ці умови будуть виконані.

Як відомо, Армія оборони Ізраїлю заявила про завершення бойових дії на півночі Сектора Гази. Військові заявили, що продовжують операцію в Рафаху на півдні Гази, націлюючись на те, що, за їхніми словами, є останньою оплотом ХАМАС. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Білий дім заявив, що ізраїльський обстріл обʼєкта угрупування ХАМАС у Рафаху не призведе до зміни політики США щодо підтримки Тель-Авіва. 
 
 
 

Головне