"Прильот" по судну "Коммуна": Братчук пояснив, як вплине на ЧФ рф

Українські захисники напередодні, 21 квітня, завдали ураження ще одному кораблю зі складу Чорноморського флоту рф. Як вплине удар ЗСУ по судну "Коммуна" в ефірі марафону "Єдині новини" розповів речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук.

Він зауважив, що головне призначення корабля- рятувальні роботи. Плавзасіб оснащений сучасними засобами для підводних робіт.

"Звичайно це вплине на діяльність Чорноморського флоту. Будь який мінус для ворога - для нас є плюсом. Тому будь-яке знищення будь-якого об'єкту є і приємним для нас, і знижує потенціал ЧФ рф", - зазначив Братчук. 

Нагадаємо, "прильот" по допоміжному кораблю "Коммуна" у тимчасово окупованому Севастополю стався 21 березня. Спочатку в мережі з'явилось відео з місця подій, згодом інформацію підтвердив речник ВМС Дмитро Плетенчук. Він зауважив, що характер пошкоджень на судні ще верифікується, але він точно виконувати завдання тепер не здатен. 

"Коммуна" є найстарішим кораблем у складі Чорноморського флоту рф. Його спустили на воду ще в 1913 році, його призначення - пошуково-рятувальні місії, обслуговування підводних човнів, запусків підводних дронів тощо. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, ВМС ЗСУ 29 березня дали офіційне підтвердження ураженню чотирьох російських суден під час ракетної атаки ЗСУ по окупованому Криму 24 березня. До раніше підтверджених великих десантних кораблів "Ямал" та "Азов" додалися розвідувальний плавзасіб "Іван Хурс" та плоскодонний десантний корабель "Костянтин Ольшанський". 

 

Головне