Прикордонники знайшли викрадену в Нідерландах картину, яку шукали майже 20 років

Прикордонники знайшли викрадену в Нідерландах картину, яку шукали майже 20 років

Прикордонники Житомирського загону допомогли знайти картину нідерландського художника Яна Лінсена, викрадену з Вестфрісського музею. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

"Дана картина виняткової цінності. Вона багато років перебувала в розшуку Інтерполу, адже 9 січня 2005 року була викрадена із голландського Вестфрісського музею. Тоді загалом зникли 24 картини, а також 70 срібних експонатів. Багато з них досі вважаються зниклими безвісти", – йдеться у повідомленні. 

Полотно разом із ще 24 картинами та 70 срібними експонатами викрали із музею Вестфріс, що в Нідерландах, 9 січня 2005 року. Багато з цих експонатів досі не можуть знайти.

Українські та польські прикордонники у взаємодії з представниками Нідерландів вилучили викрадений витвір мистецтва, а підозрюваного українця взяли під варту на три місяці в Польщі.

Нагадаємо, на Південному напрямку російські загарбники втратили п'ять човнів за день. Про це повідомив речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

Як писали "Ми-Україна" раніше, найближчими днями у плановий ремонт виведуть один енергоблок АЕС. Через це дефіцит в енергосистемі зросте. Про це повідомили в "Енергоатомі".

Головне